W Przeglądzie został opublikowany wywiad z dr Anną Januszewicz na temat ulegania modom na różne diety, które najczęściej nie wychodzą Polakom na zdrowie. Dr Januszewicz rozwija bardzo ważny temat błędnych przekonań na temat odchudzania i odżywiania, które oddalają ludzi od prowadzenia zdrowego stylu życia i skutecznego odchudzania.
Dr Anna Januszewicz była gościem audycji „Kobiecy wieczór” w Radio dla Ciebie. W audycji rozmawiała z prowadzącym o problemie otyłości. Mówiła, od czego zacząć odchudzanie przy dużej nadwadze oraz o tym, co potęguje, a co redukuje problemy z nią związane. Poruszyła również temat jedzenia w emocjach.
„Jak zrzucić ostatnich 5 kilogramów? Porady dietetyczki, trenera i psychologa”
O tym, jak podczas odchudzania podejść rozsądnie do zrzucenia ostatnich, uporczywych kilogramów mówi dr Anna Januszewicz: „Zanim zaciśniemy zęby i znów zrezygnujemy z 200-300 kcal, zastanówmy się, czy te kolejne restrykcje mają sens. Czy dalsza redukcja na pewno da nam to, do czego dążymy? Biorąc pod uwagę, że po dłuższym czasie diety nasze zasoby psychoenergetyczne mogą być już na wyczerpaniu (zmęczenie dietą i ciągłym podkręcaniem śruby), dalsze odchudzanie może być frustrujące.”
Wywiad z dr Anną Januszewicz w ramach cyklu „Rozmowa Mistrza Branży”, w którym nasza specjalistka opowiadała o roli spożywania pieczywa, jak również o zrównoważonym podejściu do odżywiania w obliczu współczesnego marketingu.
Im krócej, tym lepiej – o tym, dlaczego istotniejsze jest zwracanie uwagi na składniki, a nie sugerowanie się marką czy reklamą – wyjaśnia mgr inż. Marta Kierzkowska – Grzybek
„Wakacyjna dieta dzieci poza kontrolą rodziców – jak to zmienić?”
O tym, dlaczego warto poświęcić więcej czasu na przygotowywanie posiłków dla naszych pociech, mówiła mgr inż. Marta Kierzkowska – Grzybek z Instytutu Psychodietetyki we Wrocławiu
„Kiedy mamy większą wiedzę, to jesteśmy w stanie podjąć właściwe decyzje zakupowe” – o tym, na co zwracać uwagę przy wyborze artykułów spożywczych, mówiła Marta Kierzkowska-Grzybek.
O prostych sposobach na wzmocnienie odporności mówiła Katarzyna Krupińska w Telewizji Echo24.
portalspozywczy.pl
18 października 2017
„Polacy deklarują, że chcą odżywiać się zdrowo. A kupują to, co znają z reklam.”
Produkt „naturalny” lub „wiejski” nie zawsze taki jest – o tym, że warto czytać składy produktów spożywczych, mówiła mgr inż. Marta Kierzkowska-Grzybek.
Przez dalsze, aktywne korzystanie z serwisu bez zmian ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzanie przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych. ZgodaWięcej
Politka prywatności
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.