dr hab. Katarzyna Zabłocka-Słowińska
Doradczyni żywieniowa, farmaceutka, specjalistka psychodietetyki.
Dla chcących żyć zdrowo
Odżywianie a zdrowie
3
Nagranie szkolenia jest przeznaczone dla pacjentów borykających się z insulinoopornością oraz ich rodzin – wszystkich tych, którym insulinooporność nie jest obca i chcieliby poprawić jakość swojej diety i diety swoich najbliższych, a także zadbać o środowisko.
Podczas warsztatu odbyła się cześć webinarowa dotycząca zagadnień związanych z insulinopornością, fleksitarianizmem, zasadami budowania zdrowych nawyków. Rozważymy suplementację określonymi składnikami pokarmowymi.
W części warsztatowej będziemy pracować na przykładowych posiłkach i modyfikować je tak, by jak najbardziej odzwierciedlały zalecenia żywieniowe diety fleksitariańskiej w insulinooporności. Nauczymy się, m.in.:
– jak prawidłowo komponować dietę w insulinooporności uwzględniając energetyczność i zawartość makroskładników i mikroskładników pokarmowych;
– jak poprawiać indeks glikemiczny produktów;
– jak zapewnić odpowiednią podaż białka roślinnego w diecie;
Aby zapisać się na szkolenie lub wyrazić chęć udziału w przyszłości, przejdź dalej.
Doradczyni żywieniowa, farmaceutka, specjalistka psychodietetyki.
Dla osób zainteresowanych dietą fleksitariańską, dla osób borykających się z insulinoopornością lub, u których w rodzinie występuje insulinooporność.
Dla wszystkich, którym bliska jest troska o planetę i chcieliby zredukować ilość spożywanego mięsa, ale nie wiedzą, jak to zrobić, mają wątpliwości co do jakości swojej diety.
Skontaktuj się z nami. Nasz kompetentny i odpowiednio przeszkolony konsultant odpowie na Twoje pytania.
Biuro Instytutu Psychodietetyki czynne: