Instytut Psychodietetyki » Publikacje medialne
Nic, co dotyczy psychodietetyki, nie jest nam obce.

Publikacje specjalistów Instytutu Psychodietetyki w mediach

Wyczyść filtry!

Aktywne filtry

Wyniki filtrowania: 9

Specjaliści: Marta Kierzkowska-Grzybek

www.kobietaxl.pl

1 stycznia 2018

„Czy wiesz, co naprawdę jesz?” – Food Rentgen sprawdza popularne produkty!

Im krócej, tym lepiej – o tym, dlaczego istotniejsze jest zwracanie uwagi na składniki, a nie sugerowanie się marką czy reklamą – wyjaśnia mgr inż. Marta Kierzkowska – Grzybek

www.fit.pl

1 listopada 2017

„Wakacyjna dieta dzieci poza kontrolą rodziców – jak to zmienić?”

O tym, dlaczego warto poświęcić więcej czasu na przygotowywanie posiłków dla naszych pociech, mówiła mgr inż. Marta Kierzkowska – Grzybek z Instytutu Psychodietetyki we Wrocławiu

www.jedzenie.info.pl

25 października 2017

„Polacy vs zdrowa żywność – powstaje raport”

„Kiedy mamy większą wiedzę, to jesteśmy w stanie podjąć właściwe decyzje zakupowe” – o tym, na co zwracać uwagę przy wyborze artykułów spożywczych, mówiła Marta Kierzkowska-Grzybek.

portalspozywczy.pl

18 października 2017

„Polacy deklarują, że chcą odżywiać się zdrowo. A kupują to, co znają z reklam.”

Produkt „naturalny” lub „wiejski” nie zawsze taki jest – o tym, że warto czytać składy produktów spożywczych, mówiła mgr inż. Marta Kierzkowska-Grzybek.

dlahandlu.pl

18 października 2017

Badanie: „Chcemy jeść zdrowo, ale przy sklepowych półkach wybieramy produkty znane z reklam.”

Czym powinniśmy sugerować się podczas zakupów spożywczych? Odpowiedzi na to i inne pytania udzieliła mgr inż. Marta Kierzkowska-Grzybek.

www.zdrowie.senior.pl

18 października 2017

Polacy vs zdrowa żywność – chcielibyśmy zdrowo, ale…

Wybór produktu spożywczego zaczyna się od czytania składu – mówi inż. Marta Kierzkowska – Grzybek.

dziennik.pl

29 czerwca 2017

Naukowcy nie mają wątpliwości: depresja i stres zaczynają się w… jelitach

O możliwych przyczynach obniżonego nastroju, mających źródło nie tylko w psychice mówiła mgr inż. Marta Kierzkowska-Grzybek.

www.mojaharmoniazycia.pl

22 czerwca 2017

„Depresja i stres zaczynają się w jelitach”

Wykładowca Uniwersytetu SWPS oraz Instytutu Psychodietetyki mgr inż. Marta Kierzkowska-Grzybek, opowiada, jak ważnym organem są jelita, oraz jak bardzo mogą wpływać na nasz nastrój.

www.pulsmedycyny.pl

22 czerwca 2017

„Jelita to nasz drugi mózg”

Hormon szczęścia, taki jak serotonina, w 90 % produkowany jest w naszych brzuchach. O ciekawych faktach dotyczących jelit mówiła Marta Kierzkowska-Grzybek – wykładowca Uniwersytetu SWPS i Instytutu Psychodietetyki we Wrocławiu.
0