Instytut Psychodietetyki » Marta Kierzkowska-Grzybek
Nic, co dotyczy psychodietetyki, nie jest nam obce.

Marta Kierzkowska-Grzybek

doradca żywieniowy, biotechnolog, specjalista psychodietetyki i żywienia terapeutycznego, coach ICF ACC, interwent kryzysowy, trener technik relaksacji, wykładowca akademicki

Dostępność:
  • szkoleniowiec
  • Praca z pacjentem
Lokalizacja:
  • Wrocław
  • on-line
Obszary szkoleń:
  • Psychodietetyka - podstawy
Obszary konsultacji:
  • Zaburzenia odżywiania
  • Dietetyka
  • Coaching i edukacja

Umów wizytę

Wybierz termin z kalendarza i umów wizytę

Poziom certyfikacji:

Nie certyfikowany
Specjalista nie został jeszcze certyfikowany przez Instytut Psychodietetyki

Absolwentka biotechnologii Wydziału Chemicznego na Politechnice Wrocławskiej. Te interdysplinarne studia wyposażyły ją w ekspercką wiedzę w zakresie biochemii i mikrobiologii, co obecnie jest bardzo przydatne w jej praktyce zawodowej. Jej praca magisterska dotyczyła analizy substancji czynnych występujących w tradycyjnych roślinach leczniczych stosowanych do terapii schorzeń wątroby. Ukończyła również studia podyplomowe z „Żywienia człowieka w profilaktyce zdrowotnej” na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu oraz kurs dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (120 godzin). Posiada międzynarodowe uprawnienia do wykonywania zawodu Coacha w 81 krajach (ICF ACC). Prowadzi sesje indywidualne, grupowe, warsztaty rozwojowe dla kobiet, warsztaty z zakresu odkrywania talentów, budowania relacji oraz terapię śmiechem. Posiada uprawnienia do przeprowadzania terapii RESET (Rafferty Energy System of Easing the Temporomandibular joint) oraz umiejętności w zakresie Racjonalnej Terapii Zachowań RTZ (certyfikat Dolnoslaskiego Centrum Psychoterapii). Ukończyła kursy Psychoneuroimmunologii, Psychotraumatologii i Psychoonkologii praktycznej oraz warsztaty z zarządzania energią życiową w stresie u Wojciecha Eichelbergera. Jest konsultantem kryzysowym (program szkoleniowy akredytowany przez Polskie Towarzystwo Interwencji i Coachingu Kryzysowego). Obecnie również studentka psychologii klinicznej. Ukonczyła zaawansowane szkolenie z Dialogu Motywującego w Instytucie Psychodietetyki.

Wykładowca Uniwersytetu SWPS we Wrocławiu i Katowicach, kierownik studiów podyplomowych „ Health and Wellness Coaching”  Uniwersytetu WSB Merito.  Założycielka Akademii Żywienia Naturalnego „Sattwa” Prelegent na wielu konferencjach i kongresach dietetycznych w Polsce.  Współpracowała jako specjalista ds. żywienia z eko cateringami we Wrocławiu i w Warszawie. Była moderatorką ogólnopolskiego projektu Zdrowy Przedszkolak, kampanii na rzecz diety naturalnej w placówkach oświatowych. Pasjonatka dobrej sztuki kulinarnej, autorka bloga kulinarnego, współtwórca książek kulinarnych oraz poradników o zdrowiu, ekspert dla portali społecznościowych, stały gość Radia Katowice. Członek Towarzystwa Psychodietetyki, Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków,  Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, Polskiego Towarzystwa Wspierania Osób z Nieswoistymi Zapaleniami Jelita „J-elita”. Od 10 lat zajmuję się dietoterapią w onkologii, stworzyła autorski projekt Cancer Coaching skierowany do pacjentów onkologicznych i ich rodzin.

 

 

Specjalizuje się w pomocy osobom z chorobami onkologicznymi, metabolicznymi, chorobami układu pokarmowego, z zaburzeniami odporności, niedoborami pokarmowymi, alergiami oraz jako terapeuta karmienia wspomaga rodziców dzieci z wybiórczością pokarmową.

0