Instytut Psychodietetyki » Agnieszka Trzyna
Nic, co dotyczy psychodietetyki, nie jest nam obce.

Agnieszka Trzyna

Psycholog, specjalista psychodietetyki

Dostępność:
Lokalizacja:
  • Wrocław
Obszary szkoleń:
Obszary konsultacji:
  • Psychologia jedzenia i ogólna

Poziom certyfikacji:

Certyfikat II Stopnia
Certyfikat II stopnia mogą otrzymać osoby, które posiadają wyższe wykształcenie w dziedzinach związanych ze zdrowiem i ukończyły studia podyplomowe z psychodietetyki.

Absolwentka psychologii Uniwersytetu SWPS w Warszawie. Uczestniczka licznych kursów i szkoleń z zakresu interwencji poznawczo – behawioralnych oraz uważności w Polsce i w Anglii. Obecnie w trakcie szkolenia terapeutycznego Terapii Poznawcza oparta na Uważności (MBCT), certyfikowanego przez Oxford Mindfulness Centre.

Współzałożycielka Mindful Presence. Zajmuje się rozwijaniem i propagowaniem podejścia uważności w życiu codziennym, a także w radzeniu sobie ze stresem, lękami, obniżonym nastrojem, uzależnieniami oraz bólami psychosomatycznymi. Od wielu lat prowadzi warsztaty „Emocje a jedzenie” na studiach podyplomowych z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu

Od 10 lat pracuje z rodzicami, dziećmi i nastolatkami w podejściu poznawczo behawioralnym – poradnictwo rodzicielskie, pomoc psychologiczna, diagnoza. Posiada doświadczenie pracy na oddziale Psychiatrycznym dla Dzieci i Młodzieży w Sudeckim Centrum Zdrowia.

Prowadzi sesje indywidualne wspierające rozwój umiejętności redukcji stresu i radzeniem sobie z trudnymi emocjami oraz myślami. W pracy wykorzystuje interwencje oparte na uważności oraz techniki terapii akceptacji i zaangażowania.

Prowadząca lub współprowadząca warsztaty i kursy uważności i selfcompassion. Ko-trener na kursach MBSR (Mindfulness based stress reduction)

Mama trójki nastolatków. Miłośniczka ruchu i przyrody, podobnie jak leżenia z książką na kanapie lub eksperymentowania w kuchni.