Warsztat kulinarny:„Dietoterapia w niedoborach pokarmowych.”



20 lutego 2018 (wtorek), 18:00 - 21:00
Typ: warsztaty kulinarne
Prowadzący: mgr inż. Marta Kierzkowska-Grzybek
Miejsce: Instytut Psychodietetyki, ul. Leszczyńskiego 4, Wrocław
Cena: 120zł


Choroby z niedoboru pokarmowego powstają, jeżeli tkanki otrzymują niedostateczną ilość składników odżywczych. Do prawidłowego funkcjonowania organizmu konieczna jest podaż białek, tłuszczów, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, błonnika, składników mineralnych i witamin na odpowiednim poziomie, co ma zapewnić pokrycie zapotrzebowania na dany składnik.

Dowiesz się:

• Co to jest suplement i suplementacja?
• Kiedy suplement może być szkodliwy?
• Najczęstsze niedobory pokarmowe i ich konsekwencje.
• Co to jest kompas dietetyczny?
• Jak zapobiegać i walczyć z niedoborami poprzez właściwą dietę?
• Jakie są konsekwencje niedoboru?
• Kiedy nadmiary są szkodliwe?

W cenie warsztatu receptury, pokaz kulinarny oraz degustacja.

Dla kogo:

Warsztat skierowany jest do wszystkich osób zainteresowanych tematyką.

Czas trwania:

3 godziny

Cena:

120 zł

Informacje dodatkowe:

Informacje organizacyjne dotyczące szkoleń

Zapisz się i zapłać

Kontakt:

Instytut Psychodietetyki
ul. Leszczyńskiego 4/55, Wrocław
tel. 071/30-707-30
info@instytutpsychodietetyki.pl

Pytania dotyczące merytorycznych kwestii warsztatów prosimy kierować do:
mgr Marta Kierzkowska-Grzybek
m.grzybek@instytutpsychodietetyki.pl
tel. 609-767-606

ZAPRASZAMY

UWAGA PROMOCJA MIKOŁAJKOWA!

Tylko do 6.12.17 pakiety kursów:„Wprowadzenie do psychodietetyki”,„Staż zawodowy” oraz „Dialog motywujący” w specjalnych cenach!

ZOBACZ SZCZEGÓŁY

Badania nietolerancji pokarmowych

Poznaj skład swojego ciała!

Placówki Partnerskie

Pobierz – Książeczka z przepisami

Czy potrzebujesz specjalisty? wypełnij test!

Współpracujemy z:

Chcesz otrzymywać informacje o nadchodzących wydarzeniach?

status

You are not logged in.