Szkolenie:„Praktyczne problemy dotyczące żywienia małych dzieci i niemowląt” (rozszerzanie diety, neofobie, niejadek, żywienie dziecka w wieku przedszkolnym).”

Szkolenie z cyklu:

Szkolenie przybliża tematykę żywienia dzieci, od momentu rozszerzania diety u niemowląt, aż po okres pójścia dziecka do przedszkola. Praktyczne informacje przekazane podczas szkolenia, pozwolą na uniknięcie podstawowych błędów popełnianych podczas żywienia dzieci zarówno pod kątem dostarczania wartości odżywczych jak i psychologii jedzenia. Podczas szkolenia omówimy najczęstsze przyczyny braku apetytu u dzieci oraz przekażemy praktyczne rozwiązania dotyczące postępowania w sytuacji, gdy dziecko nie chce jeść. Przekażemy informację dotyczące wyboru żywności dla dzieci. Omówimy na konkretnych przykładach, jakie są najczęstsze pułapki ze strony producentów żywności dla dzieci.

Dowiesz się:

• Neofobia, grymaszenie czy problemy zdrowotne- jakie są przyczyny braku apetytu u dzieci, jak im zapobiec,
• Jak postępować z niejadkiem,
• Czym kierować podczas rozszerzania diety u niemowląt,
• Jak wygląda piramida zdrowego żywienia dla dzieci,
• Jak prawidłowo komponować posiłki dla najmłodszych,
• Jak dostosować wielkość „porcji” do potrzeb dziecka,
• Jakie są najczęstsze błędy popełniane przez rodziców, opiekunów podczas karmienia dzieci,
• Jak kształtować prawidłowe nawyki żywieniowe u dzieci,
• Jak pogodzić żywienie w żłobku lub przedszkolu z żywieniem w domu, jakich błędów uniknąć, na co zwracać uwagę.

Czas trwania szkolenia:

Szkolenie trwa: 3 godziny

Dla kogo:

Szkolenie przeznaczone dla rodziców i opiekunów dzieci, pracowników placówek oświatowych, położnych i wszystkich chcących poszerzyć wiedzę na temat żywienia dzieci i psychologii jedzenia wieku dziecięcego.

Ceny:

• jedna osoba: 150 zł/os
• grupy: dla osób zapisujących się w grupach (minimum 2 osoby): 120 zł/os
• dla studentów i posiadaczy Karty Stałego Klienta: 120 zł/os

Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek w czasie przerwy kawowej. Osoby uczestniczące w szkoleniu otrzymają certyfikat potwierdzający udział.

Prowadząca:

Małgorzata Talaga-Duma; absolwentka studiów podyplomowych na kierunku Psychodietetyka w Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu, z dodatkowymi kursami z zakresu żywienia kobiet w ciąży i małych dzieci.
Kształtuje prawidłowe nawyki żywieniowe prowadząc warsztaty edukacyjno – kulinarne w placówkach przedszkolnych, szkolnych i w żłóbkach, dla dzieci i personelu placówek oraz konsultacje dla dorosłych z zakresu psychologii jedzenia w Instytucie Psychodietetyki we Wrocławiu. Aktywnie współpracuje z Fundacją Kobieta z Brzuszkiem. Prowadzi warsztaty żywieniowe dla dzieci w ramach ogólnopolskiego projektu Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy, pod kierownictwem m.in. Instytutu Matki i Dziecka. Założycielka strony jedzzglowa.pl.
Autorka artykułów, poruszających temat zdrowego żywienia, psychologii jedzenia, publikowanych na łamach portalu m.in. dietetycy.org.pl, czytamyetykiety.pl, nutrilife..pl.

Informacje dodatkowe:

http://instytutpsychodietetyki.pl/dzialalnosc-naukowa-i-edukacyjna/kursy-szkolenia/informacje-organizacyjne/

Kontakt:

Instytut Psychodietetyki
ul. Leszczyńskiego 4/55 Wrocław
tel. 071/30-707-30
info@instytutpsychodietetyki.pl

ZAPRASZAMY

Jesteś specjalistą, który chce się nauczyć stosować psychologiczne podejście w pracy z pacjentem? Zapisz się na staż zawodowy z psychodietetyki. Nowe edycja stażu już od 12-13.08.2017!

STAŻ ZAWODOWY

Badania nietolerancji pokarmowych

Poznaj skład swojego ciała!

Placówki Partnerskie

Pobierz – Książeczka z przepisami

Czy potrzebujesz specjalisty? wypełnij test!

Współpracujemy z:

Chcesz otrzymywać informacje o nadchodzących wydarzeniach?

status

You are not logged in.