dr n. farm. Joanna Pieczyńska

dsc_0148

Dietetyk

Żywieniem zajmuje się nie tylko zawodowo, ale też naukowo. Adiunkt w Katedrze i Zakładzie Bromatologii i Dietetyki Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu. Jest autorką wielu publikacji z zakresu analizy żywności i żywienia człowieka w czasopismach krajowych i zagranicznych oraz współautorką poradników dla pacjentów i rodziców: „Prawidłowe żywienie dzieci”; „Alergie i nietolerancje pokarmowe”; „Żywienie w chorobach onkologicznych” i „Zaburzenia odżywiania”. Prowadzi również zajęcia dotyczące żywienia człowieka i analizy żywności ze studentami Wydziału Farmacji oraz kierunku Dietetyka Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu. Jest v-ce przewodniczącą Polskiego Towarzystwa Dietetyki oddziału wrocławskiego. Bierze udział w programie rządowym na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych we współpracy ze Stowarzyszeniem Pomocy Chorym Magdaleny Sadowskiej „Wygraj Zdrowie” wspierając doradztwem żywieniowym osoby starsze chorujące na nowotwór.

Jako dietetyk zajmuje się pracą z osobami odchudzającymi się, kobietami ciężarnymi oraz walczącymi z niepłodnością, chorymi onkologicznie, osobami ze schorzeniami gastroenterologicznymi i dietozależnymi.

Kontakt:

joanna.pieczynska@interia.pl

Jesteś specjalistą, który chce się nauczyć stosować psychologiczne podejście w pracy z pacjentem? Zapisz się na staż zawodowy z psychodietetyki. Nowe edycja stażu już od 12-13.08.2017!

STAŻ ZAWODOWY

Badania nietolerancji pokarmowych

Poznaj skład swojego ciała!

Placówki Partnerskie

Pobierz – Książeczka z przepisami

Czy potrzebujesz specjalisty? wypełnij test!

Współpracujemy z:

Chcesz otrzymywać informacje o nadchodzących wydarzeniach?

status

You are not logged in.